Top Stars Toernooi in Oldenzaal nieuw leven ingeblazen

OLDENZAAL – Op de velden van Quick ’20, zwembad Vondersweijde, Paal 12 en de baan van de KV Noord Berghuizen wordt zaterdag 10 juni het Top Stars Toernooi gehouden. Een sportevenement dat georganiseerd wordt door  Black & White, de supportersvereniging van Quick ’20.

In het verleden stond het Top Stars Toernooi drie keer op de evenementenkalender. Een toernooi met een niet alledaagse opzet: de eerste teams van verschillende clubs nemen het in allerlei takken van sport (behalve hun eigen discipline) tegen elkaar op.

,,We zijn hier in 2008 mee begonnen”, vertellen Henk Winkelhuis en Ben Oude Nijhuis, bestuursleden van Black & White. In totaal is het toernooi drie keer gehouden. “Omdat het tijdstip -ergens in mei- toch wel lastig was, de teams zaten in die periode vaak met allerlei verplichtingen, zijn we er in 2010 mee gestopt.”

Jubileumjaar

Het honderdjarig bestaan van Quick in 2020 zorgde ervoor dat de lokale Top Stars weer in actie komen. Zeven verenigingen hebben aangegeven mee te willen doen: behalve Quick ’20, OZ & PC  en Bully (allen dames en heren) zijn dat , Pollux (dames), Hacol (dames), Harlequins (heren) en KV Noord Berghuizen (heren).

Winkelhuis: ,,Het idee is dat je niet je eigen sport speelt maar dan als scheidsrechter optreedt. Quick fluit bij de voetbal en Pollux doet datzelfde bij de volleybal. De rugby’ers van de Harlequins en de klootschieters doen voor het eerst mee. Hartstikke mooi toch?”

Het toernooi krijgt om 15.30 uur ook een Olympische aftrap op het complex van Quick, inclusief een openingsceremonie met vlaggen of logo’s. ,,Wel met een knipoog”, benadrukt Winkelhuis, ,,zoals alles die dag met een knipoog gebeurt.”