Winnaar NKB straat cup veteranen 2017

Op een prachtig parcours in Apeldoorn speelde het veteranenteam van Noord Berghuizen (Martin Velthuis/Johan Meijerink/Ronny Adolfsen/Ben Leferink op Reinink) de finale tegen Albergen.

Noord begon goed en nam de leiding. Maar gaandeweg de wedstrijd was het steeds weer wisselen van koppositie. Tegen het einde van de 1e ronde nam Noord een grotere voorsprong door enkele zeer goede schoten. Dit bleek uiteindelijk voldoende om met het laatste schot van de 1e ronde het eerste punt eenvoudig binnen te halen.

In de 2e ronde in principe hetzelfde beeld als in de 1e ronde maar met dien verstande dat het Albergen was dat wat meer de leiding had. Ook in deze ronde was het regelmatig wisselen van koppositie. In de laatste 4 schoten van deze 2e ronde kwam Noord weer dichterbij en bij het ingaan van het laatste schot lag Noord ca. 25 meter achter. Het laatste schot van Ben Leferink op Reinink was super met een afstand van ruim 200 meter. Maar ook het laatste schot van Albergen, met Wim Beld, was goed maar zijn kloot bleef een meter of 12 achter op die van Noord Berghuizen. Hierdoor pakte Noord ook het 2e punt en dus ook de titel. Een mooie en spannende wedstrijd die finale waardig was.